Volta El Mirador de Pla de la Font

Descripció

La Volta El Mirador del Pla de la Font és una ruta que discorre pel terme municipal homònim, el qual es troba situat a l’extrem nord-occidental de la ciutat de Lleida. L’inici del recorregut és la plaça Dr. Flèming del Pla de la Font. La major part de la ruta transcorre per corriols enmig de boscos de pins.

Itinerari

A pocs metres del poble trobarem un bosc de pins que s’uneix a un altre per mitjà d’un tram, de només 200 metres, de carretera.
En sortir d’aquest segon bosc, enfilarem amunt per un camí de terra fins a arribar a la zona del Mirador, per on transcorre majoritàriament la ruta i on trobarem boscos de pins i pantans de reg. A partir d’aquí, serà un entrar i sortir de boscos units per mitjà de camins de terra curts. Un cop finalitzada la divertida zona de corriols, agafarem el camí de tornada cap al poble. Molt a prop podem visitar el castell de Gimenells i Pla de la Font, el qual es creu que és d’origen islàmic creat amb un caire defensiu, tot i que a l’època cristiana se li va donar una funció més residencial. Des de dalt, podreu contemplar una vista fantàstica. Al Pla de la Font hi trobareu un circuit permanent de BTT, el qual està dividit en tres nivells de dificultat: pista negra (dificultat alta), pista roja (dificultat mitjana) i pista verda (dificultat baixa). El paisatge de què podreu gaudir és format per majestuosos arbres fruiters (sobretot presseguers, pomers i perers), grans explotacions ramaderes i camps de farratges i de cereals.

Punt d’inici

Pla de la Font

Punt final

Pla de la Font