Ruta de Sant Serni del Grau al Santuari de Lord

Descripció

Una ruta amb un paisatge romàntic que travessa petits contraforts de rouredes i que ens transporta damunt de la mola del santuari de Lord, a 1.180 m d’altitud, amb unes vistes impressionants.

Itinerari

Accedim a Sant Serni del Grau per la pista asfaltada que surt del punt quilomètric 30,1, en una corba molt tancada, de la carretera
que va de Coll de Jou a Sant Llorenç de Morunys. Comencem a caminar cap a ponent per la pista forestal, després d’una esplanada deixem la pista per agafar un camí que s’enfila a la dreta. Hi ha un pal indicador del GR, passarem per la Roca Foradada, en sortir abandonem les marques vermelles i blanques que giren a la dreta; cal seguir el camí que en direcció est va a trobar la pista del santuari just a la sortida d’un túnel. Cal seguir la pista fins a arribar a peu de la pujada per accedir al santuari de Lord, un bonic camí que segueix les estacions del Via Crucis. Arribem a dalt del santuari a 1.180 m d’altitud, veurem la caseta del cable que utilitzen els monjos per pujar i baixar els materials. Seguim per un camí que en descens creua una porta d’un tancat per evitar el pas del bestiar al costat mateix de l’edifici adjunt del santuari. Continuem el descens de la mola per aquest camí i trobem una cruïlla. En lloc de seguir el camí de la dreta amb marques grogues, continuem recte en lleugera pujada i pel costat del cingle pel camí menys fressat. Després d’una forta pujada s’arriba a una pista ampla que seguirem en ascens per l’esquerra. Porta metàl·lica. Al cap de pocs metres
arribem a la pista asfaltada, lloc on érem abans de pujar al santuari. A partir d’aquí la tornada es fa pel mateix camí que l’anada.
Ens podem estalviar el pas pel grau de la Roca Foradada passant pel túnel de la pista. Arribem de nou a l’esplanada de Sant Serni del Grau.

Punt d’inici

Sant Serni del Grau

Punt final

Sant Serni del Grau