Ruta de l’Estany d’Ivars i Vila-sana

Descripció

L’estany d’Ivars i Vila-sana és un espai natural sorprenent per les seves grans dimensions. Recuperat l’any 2005 després que fou dessecat l’any 1951, s’ha convertit en la zona humida més important de la Catalunya interior i punt de trobada d’ornitòlegs. Es pot caminar al voltant de l’estany, però també s’hi pot anar amb bicicleta; en lloguen als punts d’arribada, on també s’hi pot trobar binocles i tota la informació necessària per fer un bon recorregut. Si es vol, es pot demanar una visita guiada.

Itinerari

El recorregut es pot fer a peu o amb bicicleta, sortint de qualsevol dels dos punts d’arribada situats als aparcaments de Vilasana i Ivars d’Urgell, on hi ha els punts d’atenció al visitant. Els itineraris permeten fer tot el tomb a l’estany, estan degudament senyalitzats, s’hi troba plafons informatius de flora i fauna, estan adaptats, són planers i permeten accedir als miradors, els aguaits, els embarcadors i les zones de pesca limitada. L’observació d’ocells i aus aquàtiques és un dels seus atractius, sobretot perquè es troba dins del circuit de
les rutes migratòries. Les característiques peculiars d’aquest espai natural permeten l’observació d’ocells i aus aquàtiques, flora i fauna característiques de l’entorn. Els punts de guaita són situats estratègicament en el recorregut, on també es podran veure els cavalls de la Camarga que pasturen pel canyissar de depuració. Un espai únic.

Punt d’inici

Punt d'informació Vila-Sana

Punt final

Punt d'informació Vila-Sana