Pic del Moixeró

Descripció

Malgrat la seva modesta altitud el pic del Moixeró gaudeix d’una perspectiva espectacular de la plana cerdana, de la serra del Cadí i del Pedraforca. Des del seu cimall també albirem gran part de la depressió central catalana per la qual serpentegen les aigües del Llobregat.

Itinerari

Situats a Riu de Cerdanya, travessem el poble i prenem la pista, al principi asfaltada, que es dirigeix al refugi del Serrat de les Esposes
i després al coll de Pendís. La seguim fins a prop del desviament que ens portaria al refugi de l’Ingla, on una tanca ens barra el pas. Hi ha lloc per aparcar.
Creuem la barrera metàl·lica que barra el pas als vehicles i, en lloc de seguir cap al sud, de seguida prenem la pista que gira a l’esquerra. L’itinerari segueix aquesta pista fins al coll de Trapa (1.824 m). Des d’aquí, en lloc de davallar, seguim el seu traçat, ara en clara direcció nord. Anem remuntant suaument per aquest itinerari fins a arribar a una mena d’esplanada verda, a partir de la qual el camí baixa una mica fins que, en la seva part més baixa, passem per les Bagues de Riu. A continuació comencem a pujar de nou fins que la pista pràcticament desapareix en un prat, des d’on ja veiem, davant per davant, el coll de la Font Freda de Riu. El panorama s’obre de sobte i veiem, al final dels prats de pastures, el pic del Moixeró. Ara cal travessar els prats per un corriol que surt a la dreta de les pastures i que ens porta, per una zona pràcticament plana i en pocs minuts, al coll del Moixeró (1.971 m). Des d’aquest coll veiem perfectament els perfils de la serra del Cadí. Des del coll on ens trobem girem a l’esquerra i pugem per una sendera que ens duu a la cresta de la muntanya, on trobem uns piquets de granit que marquen la divisòria entre la Cerdanya i el Berguedà. Ja només ens falta fer un últim esforç per tal de superar uns petits graons de roca calcària i arribar al cim del Moixeró (2.091 m, 1 h 15’).

Punt d’inici

Refugi de l'Ingla

Punt final

Refugi de l'Ingla