Pels camins de Les Veus del Pamano 1

Descripció

Aquesta és una caminada curta, d’un parell d’hores, tranquil·la i amb poc desnivell que volta el riu de Pamano, creuant-lo dues vegades. Passareu primer per un bosc misteriós, a poc a poc guanyareu altura per tenir vistes esplèndides de la vall i, si pareu atenció, sentireu de prop les veus del Pamano.

Itinerari

La ruta surt del poble de Seurí cap a la zona dels Caps de la vall d’Àssua. L’excursió té una durada de mig dia, només amb un cert grau d’exigència durant la pujada a les bordes, i poc desnivell.
Senyalització: pals de fusta amb banderoles granes (Camí Natural de Sort i la vall d’Àssua) i marques de cercles grocs amb centre negre (Xarxa d’itineraris culturals i de natura del Pallars Sobirà).
La vinculació a la vall d’Àssua. El camí transcorre per espais que han tingut una significació literària especial. El riu de Pamano dóna nom a la novel·la de Jaume Cabré Les veus del Pamano, que pren la vall d’Àssua com a escenari principal. Enmig de la realitat i la ficció, hi apareixen els indrets amb major protagonisme, com vistes a la imaginària Torena, entre d’altres.

Punt d’inici

Seurí

Punt final

Seurí