El congost de Mont-rebei des del Pallars Jussà

Descripció

Mont-rebei és un indret de visita obligada. Un estret pas esculpit a la roca permet creuar caminant un congost tancat per parets de més de 500 metres d’alçada. Es tracta del pas a través del Montsec que troba la Noguera Ribagorçana en el seu viatge des dels Pirineus. Mont-rebei és també una excepcional reserva de fauna on s’hi troben més de 150 espècies d’aus.

Itinerari

L’itinerari comença a l’aparcament de la Masieta, situat a l’entrada nord del congost, on també hi trobem el centre d’informació. Ja a peu, se segueix la pista que ressegueix el contorn de l’embassament. Passats 15 minuts es creua un pont metàl·lic penjant. El camí de mica en mica guanya altura fins a arribar a un bon mirador. En aquest punt ja comença el camí excavat a la roca que travessa el congost, el qual no presenta cap dificultat ja que és prou ample i a més disposa de passamans als punts més vertiginosos.
Accés: Per arribar al congost de Mont-rebei des de Tremp hi ha dues rutes: tant per Pont de Montanyana com per Sant Esteve de la Sarga s’arriba a l’aparcament de la Masieta, des d’on s’accedeix fàcilment al congost en pocs minuts. El camí que travessa el congost no presenta cap dificultat per caminar, tot i que en tractar-se d’un pas en un precipici cal anar amb compte. Als trams més vertiginosos s’hi ha instal·lat passamans. L’excursió es pot completar visitant petits pobles medievals coronats per castells o torres defensives, com
Alsamora o Castellnou de Montsec.

Punt d’inici

La Masieta

Punt final

La Masieta