Senderisme saludable, turisme i salut
Senderisme saludable. Foto Roc Llimargas

Senderisme saludable, turisme i salut

El senderisme és caminar per gaudir, per fer això, no cal caminar gaire. Moltes poblacions de les comarques de Lleida tenen alguna raconada o punt d’interès no gaire lluny del centre urbà i que en temps passats, eren zones d’esbarjo de petits i grans, escenaris de les correries de la mainada, de les berenades de les famílies, espais íntims per festejar, etc, en definitiva, espais de sociabilització.

Un projecte que va posar en valor aquests espais són les rutes saludables, itineraris recuperats com espais per a caminar i fer salut i que els recomanen els metges. Popularment les coneixem com les “rutes del colesterol”

Però nosaltres, aquestes rutes les podem utilitzar com a extensió ideal de les rutes turístiques. Podrem conèixer els pobles i sense allunyar-nos gaire, fer una activitats cardiosaludable, oxigenar-nos, conèixer la gent del lloc mentre fem turisme.

En el web del Pla d’Activitat Física, Esport i Salut dels Departaments de Salut i de la Direcció General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya podem trobar un gran conjunt de consells per mantenir la forma física, les rutes per comarques  que estan definides dins aquest Pla de Salut. Consulteu les propostes a: http://pafes.cat/dmaf2017/rutes-saludables/

A les comarques de Lleida hi ha una vintena de propostes al voltant de les principals poblacions i segur que en trobareu també properes al vostre domicili. La gran majoria són rutes d’entre 2 i 4 km, en general de molt baixa dificultat i aptes per a tothom.

Les característiques d’aquestes rutes us permetran gaudir d’una bona estona, al ritme que vulgueu encara que us recomanem que les gaudiu en calma.

A la pàgina d’allotjaments, podràs trobar l’establiment de Benvinguts on fer nit.

Enllaços d’interès:

Per completar les passejades saludables que us proposem, podeu visitar la pàgina dels itineraris saludables de la Diputació de Girona on també trobareu a més a més d’altres propostes uns video tutorials per fer estiraments: http://www.itinerarisiparcsdesalut.cat/video-tutorials.html