Lleida, un territori per descobrir sobre dues rodes
BTT a la Conca de Tremp. Foto: Roc Llimargas

Lleida, un territori per descobrir sobre dues rodes

Per camins i pistes de muntanya fins a una densa xarxa de carreteres locals que connecten pobles petits i grans, o des dels centres BTT, les comarques de Lleida t’ofereixen una gran quantitat d’opcions, gairebé sense fi, per construir el teu itinerari.
Els 40 allotjaments acreditats per Benvinguts a més de ser la millor bases per descobrir i explorar tot aquest territori, són establiments on us sentireu com a casa, on tindreu informació i suggerències per a treure el millor de les vostres vacances, però també un conjunt de serveis preparats per tenir cura del vostre material, com un garatge per les bicicletes, taller o eines per petites reparacions, o espais per la neteja i assecat de la roba.
Tens tres espais molt diferents per descobrir el territori lleidatà, tant si vas sol, en grup, segueixes alguna de les rutes organitzades o participes en una de les proves que s’organitzen al llarg de l’any.
Al Pirineu, els altius pics per sobre dels 200 metres, una gran part de l’any coberts de neu i les valls on es situen els pobles són els escenaris d’engrescadors i desafiants recorreguts.
Per aquells que els hi agraden els reptes, les nostres carreteres concentren més de 70 ports de muntanya de 1a i 2a categoria, amb alguns trams amb pendents superiors al 6%, amb algun que arriba l 15%. A les panoràmiques que es gaudeixen des del ports, segueix sempre el merescut i vertiginós descens, en algun d’aquests ports al llarg de trams de més de 10 km.

BTT al Montsec de la mà de Zentih Aventura. Vall d'Àger (La Noguera)

BTT al Montsec de la mà de Zentih Aventura. Vall d’Àger (La Noguera)

Fora de la carretera, les innumerables pistes forestals ofereixen al mateix temps que un espai per descobrir els nostres límits, un territori per explorar. Els 4 centres de BTT disposa d’una gran oferta de rutes senyalitzades, algunes més tècniques, con cal tenir un bon domini de la bicicleta que permeten explorar els racons de les muntanyes. Per a un públic més ampli, les rutes de mitja vessant o pel fons de les valls permeten gaudir de les dues rodes junts en família.
Més al sud, les serralades del Prepirineu constitueixen un espai independent, on la complexa geologia ha creat un conjunt intrincat de valls i cims dominats per les grans penyes i pels cingles rocallosos. Aquest espai, de clima més suau, permet perdre’s per petites carreteres i pistes de sobtats desnivells, algunes amb una gran dificultat tècnica.
Per les petites carreteres de transit principalment local, aquest espai amaga alguns dels ports de primera més tècnics i un gran nombre de ports de 3a i 4a que menen a poblets i indrets molt poc coneguts. Pels “beteteros”, els tres centres de BTT del Prepirineu ofereixen una combinació de rutes aptes pels que s’inicien, però també algunes rutes i descensos d’alta dificultat tècnica.
A les Terres de Lleida i amb 144 km de recorregut, el Canal d’Urgell és l’espina dorsal que separa les amplies planes dels espais agrícoles de les ondulacions i els turons del secà.
Envoltats dels fruiters i els regadius, per una xarxa de petites i mitjanes carreteres de perfil planer que connecten les poblacions, podràs fer els teus entrenaments de velocitat, mentre que per les bancades del canal i la xarxa de pistes que creuen els fruiterars, pots explorar aquest espai d¡horitzons sense límits.

Llegint una autoguia a l'Estany d'Ivars. Imatge: Roc Llimargas

Llegint una autoguia a l’Estany d’Ivars. Imatge: Roc Llimargas

A la zona dels turons del secà, tant si vas per l’asfalt com per la densa xarxa de pistes rurals, circular sobre dues rodes et permet reviure la història d’aquest espais que en temps reculats van ser espai de frontera entre dues cultures, la cristiana i la musulmana, descobrint darrera les ondulacions cerealistes, petites viles fortificades, torres i talaies.
Sobre dues rodes i sigui quina sigui la teva especialitat, BTT, muntanya, carretera, passeig, al Pirineu i a les Terres de Lleida sempre trobaràs el tram planer per córrer, l’ascens on posar a prova la teva resistència, el descens per gaudir de l’aire i la velocitat o l’espai per pedalar en família.
I per gaudir al màxim de les teves vacances en bicicleta, els allotjaments de Benvinguts són la opció més segura.
Benvinguts!