Els 8 festivals de senderisme dels Pirineus
festivals senderisme dels Pirineus 2018

Els 8 festivals de senderisme dels Pirineus

8 festivals, amb 45 itineraris de senderisme per a tot els públic i un programa complementari de 11 activitats, tallers, fires i concert així com també 4 marxes, és el resum numèric de la 3a edició dels Festivals de Senderisme dels Pirineus que tindran lloc des de maig a juliol.

Amb la finalitat de descobrir els Pirineus, 8 valls organitzen un programa d’activitats per caminar i poc a poc, de la mà d’un especialista local, conèixer les particularitats de cada una de les valls, la natura, la geologia, la cultura, la gastronomia i tot allò que té d’especial cada un d’aquests indrets.

Entre les moltes activitats que s’hi fan, podem destacar les activitats familiars com la iniciació al muntanyisme o reviure la feina dels traginers amb els rucs;  les activitats per conèixer la fauna i l’ambient on viuen com les tarteres de les marmotes, l’observació de voltors o descobrir el territori de l’ós; les activitats per descobrir formacions geològiques, els estanys glacials i mítics cims així com també activitats nocturnes, per experimentar els Pirineus amb els sentits.

Calendari de Festivals

Per descobrir els calendari d’activitats dels Festivals de Senderisme dels Pirineus podeu accedir als webs, on trobareu la informació:

26-27 de maig.  Festival de Senderisme de la Vall de Siarb. www.valldesiarb.com

31 maig, 1-3 de juny. Cerdanya Happy Walking. www.cerdanyahappywalking.cat

9-10 de juny. Festival de Muntanya Àreu-Pica d’Estats. www.millaverticaldareu.com

16-17 de juny. Alinyà, muntanya de camins. www.alinyamuntanya.cat

29-30 de juny i 1 de juliol. Vall de Boí Trek. www.vallboi.cat

2-8 de juliol. Val d’Aran Walking Festival. www.camins.net

12-15 de juliol. Festival de Senderisme Vall Fosca Pirineus. www.vallfosca.net

20-22 de juliol. Festival de Senderisme Valls de Cardós. www.vallsdecardos.cat

Alguns dels festivals coincideixen amb marxes de muntanya i els grups que ens visitin aquestes dates podran triar l’activitat que més els agradi: caminar o córrer.

 

Pots consultar la presentació al web del Festival de Senderisme dels Pirineus 

 

I per allotjar-se…

A prop de cada Festival trobaràs un allotjament Benvinguts, establiments preparats per donar la millor acollida als senderistes. A més a més d’informació complementària sobre la zona que visitareu, trobareu les eines per assecar les botes o la roba. Per tots aquells que han de sortir aviat, els establiments tenen  horaris flexibles per a l’esmorzar o els sopars.

Podreu trobar tots els allotjaments propers al web http://benvinguts.cat/