22 descobertes a peu pel paisatge de la Val d’Aran
Gesa, Vall d'Aran. Foto G. Portabella

22 descobertes a peu pel paisatge de la Val d’Aran

A l’Alt Pirineu, on bona part del territori, tant els cims com les valls han estat coberts de neu, ara que arriba la bonança la neu s’enretira cap als cim més alts i podem començar a planificar les descobertes. Aquest és el cas de la Vall d’Aran, on ja podem recórrer amb tranquil·litat els vessants, a tocar les valls i aquests pobles tant característics.

Les 22 descobertes que ens proposen des de Torisme Val d’Aran son itineraris de curta durada, que poden ser realitzades en una matinada i que ens permetran observar, sentir, fotografiar, o senzillament gaudir de la primavera en aquesta vall Pirinenca.

Cada una d’aquestes descobertes ens mostren algun dels aspectes singulars:

Al Baish Aran, tenim tres rutes circulars que es podrien connectar entre elles: de Bossost a Les, de Lles a Bausen i des d’aquest poble, la fageda de Carlac. A la Vall de Toran hi han dos itineraris i es complementen amb la ruta que connecta Arres amb les mines Victoria.

Al Mijaran, podem fer un tram del Camin Reiau des d’Aubert a era Bordeta, caminar algun dels circuits que tenen com origen Vielha, o bé cap a Vilac o bé cap a Casarihl i dues rutes molt singulars: les sorgències dels Uelhs deths Joèu i un petit circuit per l vall de Molieres, a la boca sud del tunnel de Vielha.

Al Naut Aran, un petit circuit entre les pobles de Unha i Gessa, es complementen amb el recorregut des del Plà de Beret fins Montgarri i dos circuits a l’entrada del Parc Nacional, les de les Banhs de Tredos al pont de la Montaneta i als voltants de la Cabana de Loseron.

Torisme Val d’Aran disposa d’una pàgina molt completa amb informació detallada d’un bon nombre de rutes, classificades per la dificultat. Per aquells que volen fer petits recorreguts, les Rutes fàcils de durades entre 1 i 3 hores, són una bona proposta: http://www.visitvaldaran.com/ca/senderisme/rutes-facils/ i per aquells que volen caminar una mica més, amb recorreguts entre 4 i 9 km., trobaran en les Rutes de dificultat mitjana grans opcions per descobrir la vall:  http://www.visitvaldaran.com/ca/senderisme/rutes-dificultat-mitjana/

I per allotjar-vos, teniu els establiments de Benvinguts, que us podran assessorar en la ruta que s’adapti millor als vostres interessos. Teniu l’hotel Seixes a Baguergue, l’hotel D’eth Pais a Salardú, Casa Lola a Vielha i el càmping Verneda a Pont d’Arrós.